Szállás a Gong Faházban

Élet egy város széli erdei faházikóban, Egerben.

IMG_7703

Erdős terasz, szabadtér

Távol a város zajától, mégis közel a városhoz, füves, fás, hangulatos, helyenként vadregényes tér, felszerelt faházzal, ahol a gyermekek és a felnőttek egyaránt jól érezik magukat.

csend-szoba

Csend szoba / Háló

2-6 fős szoba, csendes kényelmes pihenésre ad lehetősséget a megpihenni, kikapcsolódni vágyóknak. A tér több irányból függönyökkel tagolható, ami egy kis keleti hangulatot is kölcsönöz a szobának.

IMG_7816

Aroma szoba / Nappali

Az aroma szoba közös teázásoknak és étkezéseknek ad otthont. Igény esetén a kihúzható kanapé pótágyként használható. Innen nyílik a szauna, ami nyári időszakokban az aroma kabin.

konyha-2 másolata

Konyha

Jól felszerelt, társaságoknak is kényelmes főzésre ad lehetősséget. A konyhának közvetlen kijárata van a teraszra.

img_5749m

Fürdő

Hangulatos kialakítással berendezett fürdő egy tusolóval, wc és mosdóval. Hajszárító, kistükör és egyéb kiegészítőkkel.

tea-konyha

Tea konyha az aroma szobában.

Az étkezések során jól jön, ha a legfontosabb dolgok azonnal kéznél tudnak lenni. A frissen szedet teafüvet és az elkészített teánk itt kéz alatt van.

Bekuckózni egy csésze teával vagy

hallgatni a madarakat a napsütötte teraszon...

Eger peremén, egy természetközeli faházikóban.

Eger város szélén, a természet ölelésében, borospincékkel és kiskertekkel tűzdelt völgyben megbújva található a Gong Faház. Vidéki hangulat a város peremén.
A belső lecsendesedést, a békés önmagunkhoz találást segíti minden eleme a faháznak és környékének.
Azoknak ajánljuk, akik Eger színes, nyüzsgő, zegzugos történelmi belvárosa, gazdag kulturális programjai mellett egy csendes, természetközeli házikóban szeretnének háborítatlanul megpihenni. Szeretettel váruk családokat, baráti társaságokat vagy kisebb közösségeket egyaránt.
A téliesített faház különleges, letisztult keleti ("zen") hangulatú belső térrel, fa burkolatokkal és sok-sok természetes elemmel segíti az oda érkezőket az otthonosság és a béke érzésének megteremtésében. Konyhája jól felszerelt. Az óriási udvar és kert pedig lehetőséget teremt a kültéri együttlétekre vagy éppen a társaságtól való elvonulásra, békés egyedüllétre is. Televízió nincs, vezeték nélküli internet bekapcsolható a házban, de a teljes kikapcsolódás érdekében ajánljuk vendégeiknek a digitális eszközök mellőzését a pihenés alatt. A házban télen szauna használható, melyet különdíjért biztosítunk vendégeinknek.

Szálláslehetőséget a Nagy teremben kényelmesen 6 fő részére, az Aroma szobában - nappaliban - a kihúzható kanapén pótágyként 1 fő részére tudunk biztosítani.
A szálláshoz a következőket kínáljuk: ágynemű, törölköző, a házban fürdőszoba és konyha, kint nagy terasz, hatalmas kert, madárcsiripelés, időnként őz és mókus látogatása, friss menta, citromfű és más gyógynövények, tűzrakási lehetőség.
A kertben egy 6m átmérőjű mongol jurta is található, amely megegyezés szerint használható közösségi térként, csoportos foglalkozásokhoz vagy egy-egy nomád éjszaka eltöltésére is. Akik már kipróbálták, arról számoltak be, hogy a jurta különleges energiával megáldott tér, benne lenni már maga is egy bensőséges élmény, miközben hallgathatjuk a természet beszűrődő hangjait.

A faház csak egyben foglalható szálláshelynek. Lehetőség van képzés vagy elvonulás megtartására is a helyszínen, melynek részleteiről előzetesen szükséges egyeztetni.
Kérés esetén a következő programokat kínáljuk a helyszínen, melyek előzetes egyeztetést igényelnek: jóga- vagy meditációs foglalkozás, élményfestés és különleges kézműves foglalkozások, meditációval egybekötött túravezetés (faháztól indulva), szaunaszeánsz (októbertől áprilisig), drámafoglalkozás.

A közvetlen közelben vendégeink több kisebb és nagyobb nagy múltú borászatnál kóstolhatnak igazi egri borokból. Eger belvárosa 2 km-re található a faháztól. 10 km-es körzetben 7 különböző hideg és meleg vizes fürdő közül választhatnak vendégeink. Az aktív sport szerelmesei gyönyörű gyalogos és kerékpáros túraútvonalakat találnak a közeli Mátra és Bükk hegységekben, kipróbálhatják a via ferrata pályákat Demjénben vagy Felsőtárkányban vagy bebarangolhatják kerékpárral a környéket, beleértve Eger belvárosát, ahová a faháztól is vezet kerékpárút.

A Gong Faház rusztikus hangulatú elvonuló hely Eger peremén, ahol kikapcsolhatsz, kikapcsolódhatsz és lelassulhatsz. Egyféle béke szigete a minden napi rohanásban elfáradt léleknek. A faház szellemiségében fontos a természetközeliség, a fenntartható szemlélet, a lelki nyugalom, az elme lecsendesedése. Az ide érkezőket ebben támogatjuk és erre motiváljuk.

Gong Faház  nem köteleződött el egyetlen hagyomány mellett sem, mégis sok szakrális dologgal találkozhatsz itt.

Elérhetőség:

Eger szélén található, ligetes környezetben, a városhoz közel, jól megközelíthető.
Kistályai út (45-ös számnál kell a hegy felé kanyarodni és a balra tartó utat követni), Eger, Hungary

További információ: +36 30 461 1009, gongfahaz.eger@gmail.com

Gong Faház körül, Gang, Terasz

Aroma szoba

Nagy-Csend szoba

Szauna / aroma kabin

Fürdőszoba

Közösségi konyha, teakonyha

Mongol jurta

Meditáció, Relaxáció, Szakralitás és Tudatosság

img_0086

Meditáció, Tudatosság

Életünk egyik alap pillérének tartjuk a rendszeres meditációt és a tudatosság gyakorlását. A Gong Faház nem köteleződött el egyetlen hagyomány mellett, sőt talán egyféle küldetésünk is, hogy ezen a helyen többféle hagyomány megférjen egymás mellett.

IMG_7793

Relaxáció

 A relaxáció a ma emberének mindennapi szükséglete is egyben, hogy tiszta, békés és nyugodt attitűddel tudjon közeledni a  másik emberhez. Békét, csendesedést ad a meditáció előtt és a hétköznapokban egyaránt.

img_9855-2

Szakralitás

Bár sokan eltávolodtak a vallástól és a szakrális dolgoktól is a mai világunkban. Mi szeretnénk a szentség erejét az utcára, a mindennapokba visszahozni. Hiszünk abban, hogy a földön a különböző vallások jelenléte nem véletlen és nem az emberi önérzet műve, hanem segítségképpen első lépés a belső szakrális kapcsolódáshoz.

Ahogyan mi látjuk...

Kapcsolat, megközelítés