Élet egy város széli erdei faházikóban...

Ahol az ész nem beszél...
Ahol a csönd a "fejben születik"...
Ahol a természet és az ember összeér...
Ahol egyszerűsödik, amit az ember vél.

Ahol a tudatosság nem választ...
Ahol nincsen se te se én...
Ahol a múlt és a jövő egybekél...
Ahol a kint és a bent összefér...

Ahol a zajban a csönd beszél!
S csak mondja a magáét...
Te hallgatod, s nem beszélsz...
Átsejlik az... éppen szív-belép.

Ahol nincs én, ... nincs szenvedés,
Ha kiürülsz... megtelsz,
a mű Te magad leszel,
ha nem, Önmagadban  (el)veszel.

Élet a természet mögötti kunyhóban...

Eger peremén, egy város széli erdei faházikóban.

Rólunk

A Gong Faház egy spirituális elvonuló helynek indult és ezt szeretné is megtartani a jövőben is. Sokunknak inkább egy csöndösülő, egyféle békeszigetet jelenthet. A faház szellemiségében fontos a természetes és a fenntartható szemlélet, illetve, fontosnak tartjuk a szellemi nyugalmat, az elme lecsendesedését. És talán ez a legfőbb mondanivalónk... Az ide érkezőket ebben támogatjuk, ebben segítjük és erre motiváljuk.

Az ittlétedet és a csendesülésedet meditációs alkalmakkal, relaxációkkal, szauna szeanszokkal és jógával segítjük...

A szentség és a szakralitás életünk másik alappillére, ezért itt sok szakrális dologgal találkohatsz...

A Meditáció gyakorlását és ehhez a helyszín biztosítását az egyik legfontosabb küldetésünknek gondoljuk. Egy olyan helyet szeretnénk, ahová, -mint a templomba- bármikor betérhet meditálni a gyakorolni vágyó, és szerencsés esetben éppen talál itt más meditáló társakat is.

Gong Faház  (GongDo Faház)nem köteleződött el egyetlen hagyomány mellett sem, sőt talán egyféle küldetésünk is egyben, hogy az egyes hagyományokat úgy tekintsük, mint a segítségre szoruló emberek segítő láncolata. Más- más életszakaszban és helyzetben (valamint a karmikus attitűdeink révén is) más-más hagyományokban találhatjuk meg a nekünk megfelelőt támaszt és gyakorlatot. Fontos számunkra, hogy jó átjárhatósággal találja meg mindenki magának azt a formát, amiben valóban tud napi szintű rendszerességgel gyakorolni. A tudat művelése, illatve Buddha szavaival élve a tudati sennyeződések eltávolítása lehet a ma emberének a mindennapi gyakorlata.

Elérhetőség:

Eger szélén található, egy erdős környezetben, a városhoz közel, jól megközelíthető. Eger, kistályai út 15 és még onnan 200 méter kavicsos úton.

Meditáció, Relaxáció, Szakralitás és Tudatosság

img_0095

Meditáció, Tudatosság

Életünk egyik alap pillérének tartjuk a rendszeres meditációs. A Gong Faház nem köteleződött el egyetlen hagyomány mellett, sőt talán egyféle küldetésünk is, hogy ezen a helyen többféle hagyomány megfrjen egymás mellett. A hagyományok között az aktuális nyitottság és beállítottságunnak megfelelően - ezt hívhatnánk karmának is- jó átjárhatósággal találja meg mindenmi magának azt a formát, amiben valóban tud napi szintű rendszerességgel gyakorolni.

img_9661

Relaxáció, jóga nidra

A Jóga nidrát és a különböző ellazító formákat a meditáció előkapujának gondoljuk. A relaxáció a ma emberének mindennapi szükséglete is egyben, hogy tiszta, békés és nyugodt attitűddel tudjon közeledni a  másik emberhez. Békét, csendesedést ad a meditáció előtt és a hétköznapokban egyaránt.

img_9850

Szakralitás

Bár sokan eltávolodtak a vallástól és a szakrális dolgoktól is a mai világunkban. Mi szeretnénk a szentség erejét az utcára, a mindennapokba visszahozni. Hisznk abban, hogy a földön a különböző vallások jelenléte nem véletlen és nem az emberi önérzet műve, hanem segítségképpen első léés a belső szakrális kapcsolódáshoz.

Egységek, helyek bemutatása

img_9742

Kül-, és beltéri rendezvény helyszín

Ezer négyzetméteres terület, távol a város zajától, mégis közel a városhoz. Füves, fás, hangulatos, helyenként vadregényes tér, felszerelt faházzal, ahol gyermekek és felnőttek egyaránt jól tudják érezni magukat. Családi, baráti rendezvényekre egyaránt alkalmas.

img_9848

Nagyterem - előadás, tréning, jóga, tornafoglalkozások

Szőnyeggel borított terem. Szőnyegen és jóga szőnyegen végezhető foglalkozásoknál nagyjából 10 fő a kényelmesen elférő létszám. A szőnyegen zokniban vagy mezítláb lehet mozogni a foglalkozások alatt. Bérelhető 1-2 órára, vagy napra, napokra is.

img_9850

Aroma szoba - masszázs, tanácsadás

Masszázs helységünk 10 négyzetméteres, szőnyeggel ellátott, kellemes, meleg, családias hangulatot árasztó helység. NEM csak masszázsra használható, mivel kanapéval, asztallal és székekkel ellátott helység. Alkalmas 1-2 személyes tanácsadásra, terápiás ülésekre. Teakonyha rendelkezésre áll.

img_2337

Jurta

6 méteres körű mongol jurta. Középen 2 istenfával,ami tartja a tündöklőt. A jurtához szerelhető kályha is őszi időszakokban. Télire általában lebontjuk a jurtát. 5-8 fős foglalkozások, zenélés, relaxációk és közös foglalkozásokra is kitűnően alkalmas.

szauna hangulat kép

Szauna

Szaunánk  2-3 főt tud egyidőben fogadni, elsősorban terápiás és személyes szauna szeanszokhoz lett kialakítva. A szaunához egy kis pihenő előtér is kapcsolódik, ahol megpihenhetsz 1-1 szauna szertartás között.

img_9847

Konyha

Bármely terem-, aromaszoba bérlés esetén hűtővel, mikróval, tűzhellyel és étkezéshez szükséges felszerelésekkel ellátott konyha bérlése is elérhető.

Gong Faház körül, Gang, Terasz

Aroma szoba

Nagyterem

Szauna

Fürdőszoba

Közösségi konyha és teakonyha

Mongol Jurta

Ahogyan mi látjuk

Illúziók