Egy eltűnt ügy emléke

HOGYAN IS VEHETNÉLEK RÁ…?


Nyár van így biztos voltál tóparti strandon vagy népes helyen. Amikor is ilyenkor esetleg elbóbiskolás előtt a hangok olyan távolinak tűnnek, összeolvadnak vagy mintha valami buborékból hallgatnád mindezt… folyt lentebb

Hogyan is vehetnélek rá, hogy meditálj! Istenem, hogyan adhatnék egy másik szemüveget ( is) mindenkinek? Hogyan tehetném le szemüvegemet az asztalodra? – Meditáció ezért a szép világért és az egész emberiségért!
:::

  • Járjon át és áradjon minden emberből a szelíd boldogság és öröm!
  • Szűnjön meg a létért való küzdelem!
  • Találja meg minden ember azt, amit ki-ki évtizedeken keresztül keres a világban vagy másokban mint boldogulást.
  • Lássa meg minden ember szelíd kedvességgel embertársai szenvedését.
    :::

A világ zaja és csodás hangjai körül vesznek, szinte mindenhol hallható valamilyen hang, de még a légzésünk és a szívünk hangja is hallható. Ha nem meditálsz semmilyen módon, akkor csak egyszerűen hallgasd a környezeted hangjait vagy a belső hangokat, hangodat.
:::
Nyár van így biztos voltál tóparti strandon vagy népes helyen. Amikor is ilyenkor esetleg elbóbiskolás előtt a hangok olyan távolinak tűnnek, összeolvadnak vagy mintha valami buborékból hallgatnák mindezt, úgy tűnik már nem értelmezed a beszédeket, csak hallod a zsinatot, ami nem zavar, csak egyféle hemzsegő duruzsolás szerűen hallod, szinte elringat ez a “zsinat”. Na, képzeld, hogy ezen a ponton Te is meditáltál! Nem gondolkodtál, nem értelmeztem már a hangokat, csak hallotad vagy lazán figyelted.
:::
Ezt a meditációs állapotodat, módszeredet bárhol előveheted és belelazíthatsz. Laza figyelem a hangokra annak értelmezése nélkül. Csak hallgatod őket, legyen az emberi beszéd vagy zene vagy bármilyen közlekedési, zajos hang is.
:::
Csak figyeld 5-10 percig metrón ülve, természetben pihenve, iroda ablakon kivámulva vagy a tóparton is a hangokat. “Szemléld” azok mélységét, minőségét, ritmusát vagy bármit ami a hanggal kapcsolatban megjelenik neked. A figyelmed elkalandozna vagy azon veszed észre magad, hogy már valamin gondolkodsz, akkor szelíden ( bosszankodás nélkül) tereld vissza figyelmedet a hangokra, annak “szemlélésére”.
:::
Az elején versenyt is csinálhatsz belőle haverjaiddal, ha ez motivál téged vagy másokat, a cél 1 perc hangok figyelése gondolkodás néljül. Csalni nem ér! Lassan megszületok az első nonszensz dolog, a meditációs verseny még nem meditálóknak. Gyakorlók csak gyakorolhatnak 😉 ( Később ez nem javasolt, de az elején no para.)

Legközelebbi meditációs estünk:
https://www.facebook.com/events/1810287389064635/?ti=icl
(Ezen a héten csütörtökön, 18:30-től Egerben)

További meditációk a hangokkal itt:
http://www.gongdo.hu/2018/08/05/tudatos-meditacio-a-hangokkal/

Szeretettel ölellek!
Namaste!

Share this entry

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!