Az Én-időmben időzés táborok

"Csak kérdezd csöndben!:
hogyan múlassam az életem bölcsen?
ki az ki valóban veled szeretne lenni?
egymagamban hogyan tudok igazán élni?

Ne csináld! Éld!
Tedd azt amiben hiszel most épp!
másnak adott tanácsot magadban éld!
higgy abban, ahogy az élet benned él!"

ŐSZ VÉGI ELCSENDESEDÉS, ELVONULÁS
Erdőfürdővel, relaxációval és szauna szeansszal

Egy nap elvonulás + egy nap töltekezés a Gong Faházban november 25-én és 26-án

Ősz végi elcsendesedés

Őszi feltöltődésre hívunk Benneteket a Gong Faházba 1 vagy 2 napra. Csendesen, magunkra figyelve, mégis közös élményeken keresztül  tápláljuk belső fényünket erdőfürdővel, relaxációkkal és további lélekmelegítőkkel. A nap nagy részét a szabadban töltjük, az alkalmazott gyakorlatokat és szertartásokat magunkkal vihetjük télire.

Az őszi nap éj egyenlőséget követően a napok rövidebbé válnak, a sötétség növekszik, kezdetét veszi a befelé fordulás. Számot adhatunk önmagunknak örömeinkről, fejlődésünkről, kisebb-nagyobb botlásainkról. Közben felkészülünk a télre és bekuckózunk.

Az állandó rohanásból álljunk meg egy pillanatra, és kérdezzük meg magunktól: mi is igazán fontos az életünkben? Keressük meg azt, amiért hálásak lehetünk!

Időpont: 2023. november 25. szombat és 26. vasárnap
Helyszín: Gong Faház - Eger

Kísérők:
Rendes Niki - környezeti nevelő, erdőfürdő vezető, favizsgáló
Pető Róbert - meditációs oktató, Gong Faház megálmodója
Hajdu Lóránd - erdőfürdő vezető, jóga oktató, vegán szakács

Minden programelem azt segíti ezen a napon, hogy most megállj, elcsendesedj és tisztán lásd azt, ami igazán fontos számodra.

Szombati egynapos elvonulás: 19 000 Ft/fő
November 25-én szombaton 9:00 - 17:00
Tartalma:
∞ a szombati foglalkozások, programok,
∞ Erdőfürdő foglalkozás
∞ Öröm erőforrásaink feltérképezése
∞ Nature Art -csendesedést segítő alkotás a természet kincseiből
∞ Relaxáció, könnyed meditáció
∞ Mindfulness, éberség és tudatosság gyakorlása
∞ Szívből készült vegán étel ebédre, napközben gyümölcsök, teák
∞ Téli méhviaszos bőrápoló krém készítési lehetőssége

Szombati elvonulás + töltekezés vasárnap délutánig (max 6 fő): 43 000 Ft/fő
November 25-én szombaton 9:00-tól vasárnap 14:00-ig, a szombati elvonulás résztvevőinek
Tartalma:
Szombati egynapos elvonulást (ld fentebb)
szombat esti szauna szeánsz* és relaxáció
szombat esti vacsora
szállás a Gong Faházban (6 ágyas szobában),
vasárnap reggeli jóga,
vasárnapi reggeli
csendes túra és piknik a kaptárköveknél (15 km 4h) önismereti feladatokkal
piknik a szabadban finom zöldségkrémekkel

*Az egészséges és egyedülálló szaunázás fő hozzávalói nálunk a helyi gyógynövények, a rendkívül tiszta illóolajok, felöntések közötti teák és gyümölcsök.

Péntek esti szállás: 6000 Ft/fő áron a Gong Faházban (6 fős szobában)

Egyéb tudnivalók:
Slow életmód csendes elemekkel az elvonulás ideje alatt
Digitális detox - telefon és e-mailek nélkül
Praktikák, rituálék, amivel a hétköznapokban is visszatalálsz a békességhez

Jelentkezéseket az űrlap kitöltésével és a 50% előleg átutalásával fogadjuk.

További információ: Gong Faház - Pászti Margó 06 30 461 1009, gongfahaz.eger@gmail.com

KÍSÉRŐK BEMUTATÁSA

Rendes Niki vagyok, környezeti nevelő, erdőfürdő vezető, a Belső Erdő program vezetője, favizsgáló.

Egyetemi tanulmányaimat biológus szakon végeztem, ökológia témában kutattam, majd Nyugat-Afrikában éltem, ahol többek között terepi kutatásokban vettem részt. Az afrikai dzsungel, a trópusi fák, szavannák, a kultúra, az emberek, színek és illatok gyermekkori álmom és örök szerelmem, inspirációm. Itthon az elmúlt tíz évben legtöbb energiámat a környezeti és globális nevelésre, fenntartható, hulladékmentes életmód, önkéntes egyszerűség népszerűsítésére szenteltem. Ehhez nélkülözhetetlennek tartom, hogy újra kapcsolódni tudjunk a természethez. Ez az oka annak, hogy favizsgálónak és erdőfürdő vezetőnek tanultam.

Fontosnak tartom, hogy időről időre tudatosítsuk magunkban: a természet részei vagyunk, a természet mi vagyunk. Egy-egy rácsodàlkozás, aha-élmény a természetben, megélni, hogy mennyire hasonlóan működünk màs élőlényekkel és milyen fontos a kapcsolat, lehet a kezdő lépés egy zöldebb életmód kialakítàsához. Eresszünk erős gyökereket, hogy legyen honnan táplálkozni a mai vilàgban, aktivistaként, egy zöld élet népszerűsítésében vagy csak egyszerűen motiváltnak maradni. Szerintem az erdőfürdő ehhez egy csodálatos módszer.

Érdeklődési köreim: egészséges, etikus és zöld életmód, zero waste, bringázás, vegetarianizmus, önkéntes egyszerűség; kézműveskedés, alkotás a természetből, a természettel: szalma, csuhé, gyékény fonás, szakajtó készítés bármilyen szálas növényből, természet kincs ékszerek, festés növényekkel, ecoprint, funzine; permakultúra, etnobotanika; erdőterápia

 

Pető Róbert
A meditáció, szerető kedvesség és az éberség elkötelezett gyakorlója és a Gong Faház megálmodója és létrehozója. A meditációban, az önismeretben a legfontosabbnak tartom, hogy a tanult dolgokat a hétköznapokban tudjuk alkalmazni, használni, ne csak az ülőpárnán. Ez sokszor nem a legkönnyebb, de lehetséges. Az praktikus, ha élővé válnak bennünk ezek az érzések, megoldások, legyenek az akár a nyugalom, éberség, tudatosság, kedvesség vagy a mindfulness gyakorlatok. A légzés és a relaxáció fontos segítségünkre vannak a mindennapokban, amit biztonságos támogató környezetben könnyedén be tudunk gyakorolni.

Jelenleg buddhista meditációt gyakorlok, a samanthát és vipassanát nemcsak az ülőpárnán, hanem a hétköznapi munkában és a családi kapcsolatban is alkalmazom. 

Váljon ez élővé, váljon ez praktikussá! Célom, hogy a meditatív-, éber-, vagy praktikus spirituális  állapotot bevigyük a mindennapokba, és ne kelljen kirohanunk embertársaink és a hétköznapok közül egy teljesebb állapothoz.

Meditáció, életöröm, lendület, hogy könnyed és egyszerű lehess!

 

Hajdu Lóránt vagyok, az írországi Nádúr Centre for Integrative Forest Therapy képzett erdőfürdő-vezetője, jógaoktató, tréner, a program vegán szakácsa.
Természettel való kapcsolatom egyik legfontosabb forrása az a két év, amit egykori páromhoz csatlakozva a természetben élve és utazva nomád módon töltöttem. Ökrös lakószekérrel vándoroltunk Magyarországról Franciaországig télen és nyáron, két ökörrel, két tehénnel, két kutyával és egy kakassal egy csapatban.
Bízok abban, hogy minden programomba, így a mostani alkalomba is vegyül majd ezeknek az élményeknek az energiájából: az ücsörgés a tábortűz mellett, jéghideg csobbanás a vadvizekben, a holdfényes éjjeli erdő neszei, a téli fagyos reggelek, a közös zenélések, a megszámlálhatatlan találkozások, ezerszínű napkelték és napnyugták, de ugyanúgy a kihívások és kalandok, félelmek és fájdalmak, nehézségek és bánatok bölcsességeiből is.

A jóga foglalkozásról: A dr. Tihanyi Benedek által kidolgozott Élményjóga nagy hangsúlyt fektet a jógagyakorlatok közben átélt élményekre. A testi érzeteknek is nem-hétköznapi figyelmet szentelünk, és a lelki, képzeleti folyamataink is fókuszt kapnak, így színesítik és ruházzák fel mélyebb értelemmel a gyakorlást.
A vasárnap reggeli jógaórán, amellett hogy felébresztjük a testünk tüzét és a természetes tisztuló folyamatokat, amellett figyelmesek leszünk, hogy merre kalandozik a figyelmünk, és hogyan lehetünk jelen az órán, és így a hétkóöznapokban is.

Az ételekről: Az egészséges növényi ételek elkészítését 14 éve gyakorlom, és számomra is egy ünnepi élmény, ha másoknak főzhetek, és együtt ehetünk, beszélgethetünk.