Értesítő meditációkról, programokról!Mit válogatsz? Nem tök mindegy?
Nézz szét:
1. Miért ne meditálnál? 2. Elértél bármit is? 3. Még mindig elég bátor vagy?
Segítünk, figyelünk, vigyázunk rád! Szeretettel ölellek!
Részletek »
img_6421

Meditációs gyakorlatok

Külömböző meditációk gyűjteménye. Válogathatsz a meditációs módszerek közül attól függően mit szeretnél vele előkészíteni, kezelni. Leírások, hangok, videók.

meditation2

Meditációs programok, Elvonulások

Meditációs összejövetelek, elvonulások, spirituálitást elősegítő foglalkozások. Zazen ülések, meditációt segítő jóga foglalkozások, kirntan és egyéb zenés programok. Képzések.

meditation

Meditációs irányzatok, hagyományok,
vezetők.

Független vezetők és irányzatok áttekintése. Ha a előbb inkább olvasgatnál a meditációkkal kapcsolatban, vagy éppen valamilyen tanítót keresel, akkor ez neked való.

traszkovilagos

Transzperszonális Én

Az individumon, személyiségen túl nyúló tapasztalatokkal foglalkozik, jelentése túl a személyesen, a teljesség felé haladó. Ken Willber korunk egyik legnagyobb képviselője a transzperszonális, integrál irányzatnak. A kelet meditatív hagyományát integrálja a nyugat terápiás/önismereti módszereivel.

img_2381

Önismeret,
Magunkra eszmélés

Az önismeret, a belső gyermeki létünk felfedezése a spirituálist utazásunk része talán. Nyugat társadalmunk ezt a terápia módszereivel segíti elő. Önkutatni magadon annyi, mint megismerni akadályaidat, majd önmagadra találni. Önmagunk megismerése mai korunk egyik legnagyobb lehetősége.

stones

Könyvek, Zene ...

Kirntan zenélés és egyéb spirituális / meditációt elősegítő zenék. Ha a előbb inkább olvasgatnál a meditációkkal kapcsolatban, vagy a spiritualitást előbb könyvből szeretnéd megismerni akkor ez neked való. Spirituális zenék. Felébredés, megvilágosodás témájú fimek.

Tiszteld, lásd és hagyd békén Önmagad
és minden embertársadat!
Nincs ott senki.

Miért jársz jól, ha elkezdesz meditálni?
(Pusztán a létezés mély öröme megjelenik)

Célkitűzésemmé vált, hogy minden ember ekezdjen meditálni, hogy örüj pusztán a létezésednek, megjelenjen a jóság a szépség és a szeretet puszta létezése!
3 fő területen lesz jelentős változás életedben, ezek 1. Egészség, 2. Tudatosság, 3. Öröm, szeretet és nyugalom.  Kérdés, hogy testeddel, elméddel vagy a lelki részedet kell jobban dolgoznod. Gyanítom egy picit mindegyik, én legalábbis így jártam. A meditáció nem külső tanácsadás, hanem egy belső hang segítése.  (Részletekért görgess lejjebb)

Hogyan kezdjem el? Milyen hatásai lesznek? Hogyan térül meg a befektetett idő? Haladóként merre?
További gyakran ismételt kérdések itt »

Test

1. Egészség és testi harmónia

A meditációk hatására TESTed energikusabb és jobb közérzetet ad. A meditáció alatt energiád szabadul fel, mivel azt nem kötik le gondolataid. Kutatók felmérései alapján, jobban tudsz koncentrálni, tudatosságod miatt tested egészségesebben kezd működni, egyszerűen harmóniába kerülsz saját testeddel. A saját testünk ismeretét elősegíti a meditációban a jóga ászanák, relaxációk, a kundalíni jóga és a szauna meditációk vagy a transz jóga is. A test és a test-tudó sejtjeinek egészséges állapota nélkülönözhetetlen.

Elme

2. Sikeres Tudatosság

 A tudatosság az ELME magasszintű rálátása. A Mindfulness (jelentése tudatos jelenlét, éber figyelem) a nyugati világ legújabb divatja (talán sajnos, nem tudhatom). Bár semmi újat nem találtak ki. A keleti bölcseletekből eredő tudatosság megvetette lábát a nyugati kultúrában is.  Úgy látod majd, hogy véletlenül jobbnak tűnsz a munkádban és a párkapcsolatokban is. Nagy tudósok állítása: Előbb ürítsd ki az elméd, hogy eszedbe jusson a legjobb megoldás. ( Einstein, Ray Dalio)A Vipassana és egyéb önismereti meditációs technikák mai életünk elkerülhetetlen része lett talán. Ha tudatában vagyunk annak mi történik bennünk és képesek vagyunk csak észrevenni, nem több, bármi is történjen mindig javunkra válik, és nevezd bárhogyan, de jobban érzed magad. Keresd a tudatosságot fejlesztő meditatív programokat!

Lélek
érzelmek

3. Öröm, nyugalom, szeretet 

Megjelenik az életedben az az öröm, amikor csak boldog vagy, de nincs ok, csak boldog vagy. "Az jó, hogy semmitől nem függ!"  A TISZTA TUDAT vagy AZ ÉLET tudja a dolgát. Az elfogulatlqn látásod által a kapcsolataid javulnak, és egyféle áramlásba kerülsz saját életedben MOST! Saját tapasztalatom az, hogy mélyen szerelmes leszel magába az életbe, úgymond felébred benned a mélységes élet öröme. Megszaporodnak a számodra kedvező "véletleneket", tudományos nevén nő a szinkronicitás az életedben. De ez nem különös szerintem, mert magához az élethez tartozik természetes módon. Elkezdenek megoldódni elképzelt bajaid, anélkül, hogy ráfeszülnél. Szívesebben vagy önmagaddal és másokkal is, a napi gondok a fókuszodat nem veszik el. Elkezded csodálni az embereket, a természetet és magát a LÉTEZÉST az életből. Egyre gyakoribb lesz maga a létezés öröme.

Együtt böjtölés  🙂
47 napnyi böjt!
és a böjt-meditáció jótékony hatását!

Részletek »

Meditatív szauna szeansz »

Zenés, mantrás relax és meditatív szauna szeansz. Valahol el kell kezdeni annak is aki még sosem meditált, és ha még nem tudsz csendben üldögélni hosszasan akkor ez neked való. A legősibb meditációs formának, az indián izzasztó kunyhóknak az utódja is lehetne, de már a sámánok is idéztek szellemet ilyen környezetben.   Részletek ».

Speciális meditációs foglalkozások

specialismeditacio
Transz és "meditatív tánc"

Egyik kedvenc állapotom a transz.  Átélhetjük a valódi szabadságot, mély szeretetet és tisztább létezést. A test átmozgatása és a transz szükséges. Transz egy valós más állapot. Csupán mélylégzéssel könnyedén elérhető. A régi kultúrákban kelettől nyugatik a mindennapi élet természetes és szerves része volt, mint az alvás. Tehát a kiegyensúlyozott lét nélkülönözhetetlen része... szerintem. A természetes módosult tudat állapotok összekapcsolják a bal és jobb agyféltekét, és egy a mindennapokban nem megélhető megéléseinkkel találkozhatunk. Sok esetben találkozunk a tisztább, valódibb érzéseinkkel. Ez a zenés "extázis jóga" az én megéléseim által egyedire szabott forma, a jóga és a hagyományos törzsi transz ötvözésével. Összefoglalva izzasztó eksztázis, amely meditatív állapotokba visz! Egészségedre.
Részletek »

Mindfulness meditáció

Mindfulness/ tudatosság kurzus. ( Önmegfigyelés, önismeret, uralom magunk felett.) Ezeken az órákon Ken Wilber integrál meditációs módszereivel, az úgynevezett fejlődés rejtett térképeivel dolgozunk. (Ezt megtalálod az integrál meditáció könyvében.) A théma floating technikát is elővesszük szükség esetén. Meditációs állapotban megvizsgáljuk magunkat, és felismerjük viselkedési mintáinkat Mit miért teszünk, mitől félünk vagy mire vágyunk? Ezek hogyan hatnak ránk? Ha ezen kényszerítő hatásokat uralni tudjuk, vagyis tényszerűen rá tudunk tekinteni, akkor nem sodor magával az ár, vagy nem úgy, hogy szenvedői vagyunk. Itt együtt sajátítjuk ez az éberség meditációt, az önmegfigyelést, ami szükséges ehhez a rejtett térképeink feltárásához.
Részletek »

Meditatív joga

Intuitív módon a hatha-, a kundalíni- és a tantra jóga útját járjuk be az Ászanákban. A test és a tested energiáinak karbantartása szükséges. A kundalíni energia lehetőségeiben hatalmas potenciál van, csak az a kérdés, hogy tudsz-e vele bánni? A tantrát sokan a szexualitáshoz kapcsolják, végül is nem alaptalanul. A szakrális csakrát kapcsolják ehhez. Itt inkább csak az energia és a légzés elemeivel a jóga keretein belül maradva dolgozunk. Elsősorban a alsó három csakrával dolgozunk (gyökércsakra, szakráliscsakra és a köldökcsakra), amik a testi jólét alapjai. Dinamikus mozgás, mély légzések jellemzőek!  Ez az óra izzasztó és a zene miatt jó buli. Meditatív hatását a mély légzések és az emelkedett zenék adják, engedjük a test szabad áramlását. A programra előzetes jelentkezés szükséges.
Részletek »

Érzelmek tisztítása meditációban

Gondolatok, szokások, cselekedetek tisztítása Buddhista módszerekkel. 1-1 témát érintve meditációban dolgozzuk fel pl. a megbocsátás, téves meggyőződések, öröm vagy szorongás, türelem-düh, alázat,ártalmas cselekedetek, félelem, kedvesség, bizalom,  hit, szeretet-önzés páros...( Uralom gyakorlása reakciós viselkedéseink felett.) Önmagunk és mások számára is ártalmas cselekedetek, gondolatok takarítása. tipikusan ilyen a bosszankodás. Ezeken az alkalmakon meditálunk a bennünk lévő mintázatokon, feltárjuk valahol Önmagunkat zavaró és Önmagunknak ártalmas szokásainkat és cselekedeteinket. Ezeket a vipassana technikáival megpróbáljuk racionalizálni, rátekinteni valós valójukban és forrásukra. "Ha te utálod a szomszédodat, de sokan mások szereti, akkor kinek kell másképpen is látni a dolgokat? És ezzel kinek ártasz a legtöbbet?" Érdemes ezen elgondolkodni.
Részletek »

Értesítő meditációkról, programokról!Mit válogatsz? Nem tök mindegy?
Nézz szét:
1. Miért ne meditálnál? 2. Elértél bármit is? 3. Még mindig elég bátor vagy?
Segítünk, figyelünk, vigyázunk rád! Szeretettel ölellek!
Részletek »

Élet-rendező

Ne ítélkezz!
Ürítsd ki az elméd, amennyire csak lehet!

Teremts helyet a jónak, a szépen és az igaznak vagy nevezd aminek csak akarod. Csak szemléld ezt és megjelenik benne! Namaste.

Tiszteld, lásd és hagyd békén magad!

Lásd, tiszteld és hagyd békén magad és minden embertásradat! A világ csak belülről változtatható meg, kezd magaddal!