Szeretet – Vanság, a létezés öröme – Szépség és jóság

Július hó végéig a következő 2 dolgot kérnék tőletek szépen gyakorlásként:

1. Az első vizuálisabb lehet a szerető kedvességgel tekinteni mindenre( szerető szándék).

2. A második a vagyokság figyelése inkább koncentráció, de nincs konkrét pontja. Hóvégéig ezt kellene a megszokott meditációd mellett 5-5 vagy 10-10 percben gyakorolnod:

– 1.: Szerető figyelemmel tekints/nézz magadra! Akár vizuálisan is elképzelheted magad, hogy mennyire szereted magad úgy ahogy vagy! Próbáld minnél jobban szeretni magad! Figyeld a szándékot amely megjelenik benned, majd szerető kedvességgel tekints mindenre.

– 2.: Figyeld honnan érzed valakinek magad! Figyeld/ keresd a vanság a létezés érzetét magadban, aminek minden jó úgy ahogyan van! Keresd ezt a kielégítő érzetet. Figyeld magadban a létezés örömét, olyanokat amik csak úgy felbukkannak.

Köszönöm, hogy velünk meditálsz és gyakorolsz.

Namaste!

Aki úgy érzi, a meditációs felkészülésének augusztus elei gyakorlatait is elkezdheti, ezek:

3. Keresd/ lásd meg a szépséget mindenben! Akár azt is megteheted, hogy úgy tekintesz mindenre, mindha most látnád először. A jóságot is észreveheted minden megjelenőben, ha neked ez könnyebben megy. Állásfoglalás nélkül tekints a dolgokra, engedd el a látotakkal kapcsolatban minden eddigi állásfoglalásodat a gyakorlatok alatt! Csak tekints rá és lásd egy porszemben is a csillogó szépséget. A szépség és a jóság segítségével meg tud jelenni a bőség, a hiány nélküliség, a teljesség érzete anélkül, hogy bármit el akarnánk érni. Próbáld minnél jobban kiüríteni magad, és mint egy 3d képet ( tudod, amit ha sokáig néztél ellazulva akkor a krisz-kraszban megjelent a kép), csak koncentrálva, akarás nélkül szemlélj ahhoz, hogy mind ezt megengedd megjelenni!

A szépség teljességet és bőséget hoz életünkbe,

a nézőpontok elengedése szabadságot teremt benned,

a jóság örömöt és jelenlétet, vanságot hozhat a mindennapokba,

a szerető kedvesség könyörületességét megmutatja és a maradék kötelékektől is szabaddá tesz.

Kapcsolódó meditációs est és időpont itt:

https://www.facebook.com/events/1810287389064635/?ti=icl

Köszönjük, hogy velünk meditálsz és gyakorolsz.

Namaste!

Szeretettel ölellek!

Share this entry

0 Hozzászólás

Szólj hozzá!