Túrák, Koncentráció-, és Tudatosság fejlesztés

További exkluzív szolgáltatások

"... senem a világba merülni,
senem onnan elmenekülni
csak a szellemet idézni,
s az ősbizalommal egybekelni.

Csekély elfoglaltsággal élni,
időpontokkal a világhoz igazodni,
s a véletlenek segedelmével
a szentség jelenlétében időzni.

Csak ezt kellene az embernek tenni,
szerető kedvességgel az istenit idézni
s a hétköznapokba, a mozdulatba emelni,
a világ dolgaival összebékíteni... "

Egészség, feltöltődés, kikapcsolódás...

Tudatos Via Ferráta túrázás

img_2580

A via ferráta (vasalt utak) turázás egyre népszerűbb Magyarországon is. Sokakat a kikapcsolódás mellett önmaguk meghaladására is inspirálja. Ezen túrák során a tériszony meghaladását és a mozdulatok tudatosságát is gyakoroljuk, miközben egy nem hétköznapi sporttevékenységet végzünk. Tudatosítjuk a bennünk mozgó érzelmeket, és kísérletet teszünk arra, hogy kevésbé azonosulunk vele. Túravezető garantálja a biztonságod.

Kaptárkövek szentsége túrák

img_2580

A Bükk-alján tulajdonképpen az oltárkövek (más névek kaptárkövek) vidékén vagyunk, ami világ szinten is ritka. Ez egy szentséges szertartásokra használt kőfaragások, amelyeket 1-1 túra és emlékidézés  keretében meglátogatunk.

Egyéb meditatív-tudatos túrák

img_7018-2

Találsz még más meditációval vagy tudatossággal kapcsolatos túrákat oldalunkon. érdemes szétnézni, milyen túralehetőségeket kínálunk Eger környékén a Bükkben és a Mátrában.

Tudatosság, relaxáció, meditáció...

Versben elmesélve

img_0104

Kérhetsz versírását különleges alkalmakra, pl. egy szülinapra, egy jelentősebb évfordulóra, vagy esküvői élettörténet elmesélését is kérheted. A verses elmesélésben lelki utazást is teszünk magunk és mások körül... Egy elmesélés, amily szép emléket állítéletünk feletti nagy eseményekről.

Gyermekeknek koncentráció-fejlesztés

meditation for children

Meditációs- és relaxációs módszerekkel fejlesztjük a gyerekek koncentrációját. A gyermek meditációs foglalkozáson vesz részt, a figyelem fejlesztése is ezen módszerekkel történik.

Relaxáció a szorongások ellen

Man napping on porch in remote area

Stressz és szorongások kezelése meditációs és relaxációs módszerekkel. Hazavihető hétköznapi mindfulness gyakorlatokkal segítjük az otthoni tudatosságodat.

Tudatos test, tudatos erőébresztés, vitalitás

img_0029

A test felderítése és tudatosítása mellett, könnyed (ágyban is végezhető) vitalizáló gyakorlatokat ébresztjük fel az élet-lendületet a megfelelő izomcsoportok átmozgatásával. Szükség esetén használunk illóolajokat is. A relaxációs izomgyakorlatok 4-6 alkalmat igényelnek minimum.

Illaterápiás meditatív relaxációs szeanszok

Man napping on porch in remote area

Meditációs feltöltődés és szeanszok , illaterápiás relaxációk. A meditációk, illóolajok és a mély relaxációk segítségével a fáradt testet és a fáradt elmét rendkívül hatékonyan lehet feltölteni. Ezeket számos esetben kombináljuk szauna és masszázs "élményelemekkel".

Személyes meditációd a hétköznapokra

img_2584

A zakatoló elmét a munkánk során, a hétköznapi tevékenységek közepette is célszerű megnyugtatni és ellazítani. Ezt gyakoroljuk be egy foglalkozás sorozat keretein belül... A hétköznapi gyakorlatod személyre szabott, amelyet az ülő meditációkban is tudod tovább gyakorolni, így kialakul egy számodra teljesen testre szabott meditáció, amelyet valóban egész nap tudd gyakorolni.